Parhaat laskut, vähemmän ruuhkaa!
Petten luomien piilopyydämatkojen ydinidea on yksinkertainen: mennään sinne, missä lumi on parhaimmillaan – ja missä muita laskijoita on mahdollisimman vähän.
Kuuden laskupäivän aikana ryhmä (Lumiversumin opas, japanilainen opas sekä enintään 8 asiakasta) kiertää kahdella autolla Honshun pohjoisosaa ja laskee noin 3–4 eri hiihtokeskuksessa. Kohteet valitaan olosuhteiden mukaan, ja ne sijaitsevat yleensä Iwaten, Aomorin, Akitan tai Yamagatan prefektuureissa – alueilla, joissa on runsaasti puuteria, mutta huomattavasti vähemmän hiihtäjiä kuin tunnetuimmilla alueilla, kuten Naganon alueella tai Hokkaidon saarella.
Sää ja lumiolosuhteet määrittävät suunnan. Jos tilanne vaatii, voimme vaihtaa aluetta lyhyelläkin varoitusajalla – etelämpään (kuten Yuzawan tai Naganon alueelle), pohjoiseen Hokkaidolle tai jopa Fukushimaan. Joustavien hotellivarausten ansiosta reittiä voidaan muokata lennossa, jotta pääsemme sinne, missä lasku on parhaimmillaan. Esimerkiksi lämpenevän sään vuoksi olemme aiemmin siirtyneet Naganosta Hokkaidolle – ja se kannatti.
Petten ja muiden oppaiden hyvä paikallistuntemus, vuosien kokemus Japanin puuterialueista sekä paikallisten oppaiden käyttö takaavat huikean ja joustavan laskuviikon.
Tällä kaudella tarjoamme myös piilopyydäviikkoja, joissa majoitus pysyy samana koko viikon ajan. Esimerkiksi Tangramin-viikolla majoituksesta käsin pääsee helposti useisiin huippuhiihtokeskuksiin, lähimpiin jopa kävellen!
Täällä on aina ollut huippuhienoa laskea kuten muillakin reissuilla Japanissa ja Siperiassa. Laskuseura on ollut hyvää vaikkakin miesvoittoista. Laskeminen on ollut superia ja turvallista!
Ryhmän käytössä on kaksi autoa tai pikkubussia, joilla suunnataan joka päivä sinne, missä parhaat lumet odottavat. Ajomatkat hotelleilta hiihtokeskuksiin vaihtelevat yleensä 15–75 minuutin välillä, riippuen päivän kohteesta.
Yleensä majoitumme viikon aikana kahdessa eri hotellissa, viettäen kummassakin 3–4 yötä. Liika muuttaminen stressaa, koska lomallahan tässä ollaan! Voit myös valita vaihtoehdon jossa ei tarvitse muuttaa lainkaan.
Asiakkaat saapuvat Tokioon, josta siirrytään kohteeseen joko lentäen tai junalla – tämä riippuu lopullisesta määränpäästä. Koska tarkka kohde saattaa varmistua vasta viime hetkellä, jatkoyhteyksiä ei kannata varata ennenkuin vahvistamme kohteen.
Perillä opas noutaa asiakkaat joko lentokentältä tai juna-asemalta kohteen mukaan. Viikon aikana liikumme joustavasti eri laskukohteiden välillä kahdella vuokra-autolla. Reissun päätteeksi järjestämme kuljetuksen järkevimpään paikkaan Tokioon palaamista varten.
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Japaniin.
Päivien pääpaino on hissiavusteisessa puuterilaskussa – käytämme hiihtokeskusten hissejä niin paljon kuin mahdollista, jotta pääsemme nopeasti parhaisiin rinne- ja metsälaskuihin. Mutta kun helpoimmin saavutettavat puuterit on laskettu, siirrytään koskemattomille alueille – ja silloin tarvitaan touring-varusteet.
Tarkemmat majoitustiedot julkaistaan myöhemmin syksyllä, kun varaukset on tehty. Monia maaseudun hotelleja Japanissa ei voi varata talvikaudelle ennen syyskuuta, joten joudumme odottamaan niiden avautumista.
Tavoitteemme on varata perinteisiä japanilaistyylisiä ryokaneja tai viihtyisiä lodge-tyyppisiä majoituksia. Aina tämä ei ole mahdollista, mutta tärkein valintakriteeri on sijainti – haluamme olla mahdollisimman lähellä parhaita laskuja. Pyrimme kuitenkin majoittumaan mukavissa 3–4 tähden kohteissa, joissa on rentouttavat onsen-kylpylät ja hyvät aamiaiset.
Oheiset kuvat ovat viime talvena käyttämistämme majoituksista.